Daisypath - Anniversary

Sunday, 2 June 2013

FET CD 13

Esok check up uterus lining ,tebal ke nipis ke. Belum tau lagi. Makin dekat makin suspen. Rasanya normal lah suspen tu. Ni dah nak start over again fasa suspen nak pegi spital, fasa sampai ngantuk-ngantuk tunggu turn jumpa doktor, walaupun biasanya yang ngantuk tu en hubby (penah sekali snap gambo dia tidoq while waiting)..

But most of all, ramai kata FET lagi relax dari fresh IVF. Mungkin sebab tak de cucuk cucuk sendiri ubat tu. Makanan yang masih diamalkan hingga sekarang sejak decide nak buat FET ialah susu (no specific brand, aku belasah je asalkan susu untuk bakal ibu..) dan prune. Makanan yang dielakkan ialah ais, kopi dan teh serta beberapa sayuran dan buah-buahan kategori sejuk.

Itu je! Vitamin tak makan, supplement apa pun tak makan. Tapi makanan lain aku assume ada dah segala tok nenek vitamin tu. Mungkin psikologi aku kata tak nak stress nampak banyak ubat. Sedangkan nak ingat makan ubat sebijik ke dua bijik pun aku ala ala fail, lagi nak telan berbagai bagai. Tu tak masuk time makan ubat lagi tu. Kadang-kadang lari sejam dua, ntah apa-apalah aku ni.

Maka, aku simpulkan persediaan aku untuk FET adalah sederhana dan tak terlalu berdisiplin macam masa fresh dulu. Aku nak diri aku cool sebenarnya. Good luck untuk aku esok, hanya kepada Allah aku bertawakkal. Amin...

8 comments: