Daisypath - Anniversary

Monday, 16 October 2017

Humaira turns two and congrats Datuk Siti Nurhaliza!

Double joy?Boleh lah dikatakan begitu. 2/10 birthday Humaira yang ke 2 tahun.Dah 2 tahun pun rasa masih macam mimpi.Ye lah..asalnya impian..pastu doa..pastu usaha..pastu Alhamdulillah Allah makbulkan..In Shaa Allah yang masih usaha akan dapat ganjaran pahala dari Allah..Amin..

Kisah Datuk Siti pula.Dah tentulah semua warga TTC tumpang gembira dengan kehamilan beliau.Through IVF kan?Semoga kisahnya menjadi inspirasi kepada semua yang ttc bahawa usaha lah selagi boleh usaha..berjaya atau tidak serahkan pada Allah..Allah letakkan kita di sini pasti Allah tahu apa yang terbaik untuk kita,keluarga kita dan agama kita..Harinya pasti tiba untuk kita memeluk si kecil yang dinantikan..

Nur Fayyadh Humaira...
Tiada kata kata yang mampu mummy ungkapkan..hanyalah kesyukuran yang tidak terhingga atas kehadiranmu sayang..Semoga Humaira sentiasa sihat..menjadi anak yang solehah..dilindungi Allah sentiasa..serta berjaya dan selamat hidupmu dunia dan akhirat...Amin...ayah and mummy love you so much!

P/s : Humaira speech delay..masih dalam rawatan pakar kanak2..doakan perkembangan Humaira meningkat ye ibu2 mama2 and mummy2 sekelian.Thank you..

Wednesday, 8 February 2017

Februari muncul kembali....

Bulan Februari 3 tahun lalu..
Kelahiran Nur Fayyadh Husna...
Pemergiannya dalam tangis sendu kami semua..Februari muncul kembali..
Tak pernah tak rindu..
Orang kata Allah beri ganti yang lebih baik..
Benar..
Alhamdulillah..
Humaira menceriakan hari-hari kami..
Tapi mereka dua insan berbeza..
Kami ada dua anak yang sangat dikasihi..
Di syurga dan dunia..
Mudah2an Allah limpahkan rahmatNya kepada kami agar dappat berkumpul kembali bersama-sama dalam keadaan yang riang dan gembira dalam syurgaMu..
Sementara itu..doakan kami bertemu dalam mimpi ya kawan-kawan..
Kerana mummy sangat merinduimu..

WILDAN SYURGA NUR FAYYADH HUSNA DALAM KENANGAN..
15/2/2014 - 16/02/2014


Monday, 3 October 2016

Humaira turns one!

2/10/2015 Humaira lahir secara ceaser.Doktor dan ayahnya sama2 mengazankan.Doktor suruh ayah ambil gambar video tapi ayah tak dapat buat sebab mummy penakut genggam je tangan ayah sepanjang masa.Humaira lahir jam 9 pagi berat 3 kg.

2/10/2016 Ulangtahun pertama baby mummy.Ewah...cuti hari ni sempena birthday awak ye.hahah.Taklah cuti awal Muharram.Tahun baru Islam 1438 Hijrah.

Semoga Nur Fayyadh Humaira membesar dengan sihat dan bijak..sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah..Membesar sebagai hafizah In Shaa Allah..Jadi anak yang solehah buat mummy dan ayah..sejahtera,bahagia,berjaya,selamat dunia dan akhirat..Amin..

Ayahnya tiada untuk sambut birthday.so just gi makan pizza dan kek humaira ialah larva cake pizza tu.dihempuknya sudu dah terkeluar lah larva coklat dalam kek tu.Nanti lah ya..dah besar sikit..dah paham baru mummy buat birthday betul betul.hihi.

Saturday, 24 September 2016

Appintment dr ortopedik 2

Appointment kali ni baru dr suruh x ray..then dr kata dah nampak tulang baru tumbuh kat tempat retak tu.tapi cuma 25%.so..dah boleh bukak splint-yang mende keras macam simen tu.

Dr benarkan aku pijak sikit2 just guna 50% bodyweight tapi mesti guna tongkat.aku macam fuh!lega.splint tu berat hokay...sakit dan lenguh kaki nak membawaknya.

So..aku gembira dapat bukak splint tu.Bukan apa nak mandi nal wuduk semua leceh ada benda tu.Balik tu aku try la pijak pijak sikit.Tak pasal2 tumit kaki tak boleh mendarat elok.sakit sangat.

Aku bukan tak pernah sakit tumit.aku rasa yang ni sakit dia lain macam.Adakah kes tulang kaki bahagian tumit boleh retak jugak?kalau betul kenapa tak nampak dalam x ray.takpe lah.nanti appointment 7/10 aku update ya.

Friday, 9 September 2016

Appointment dengan Dr Ortopedik

Bila renung balik,blog aku ni dah boleh tukar nama blog mari pergi hospital.Apa taknya.Zaman buat ivf kerja jumpa gynea.Zaman baby sakit keje keluar masuk jumpa paed.ni dah jatuh tangga jumpa dr ortho pulak.

Actually hari ni second time app dengan dr. Kiranya hari ni dah 2 minggu dari mula aku jatuh n ankle retak.Last two weeks dr cakap hari ni nak x ray.pastu dia kata tak perlu sebab aku kata tak bertambah sakit.kalau bertambah sakit takut sebab tulang dah beralih.

So...next two weeks jumpa lagi kiranya dah sebulan la.Aku mc lagi.dah macam cuti bersalin dah.pesanan dr sama je.jangan buka balutan bandage.jangan pijak kaki.siksanya lahai..

Aku sekarang dah mula pandai guna topang ketiak tu.yang si kecik humaira ni everytime aku jalan guna topang tu dia akan merengek mintak dukung.alahai anak aku...mami dukung kat belakang boleh la kot!

Friday, 26 August 2016

JATUH TANGGA!

Jam menunjukkan 11 malam.Aku bawak humaira naik bilik.letak dia atas lantai aku gi toilet cuci muka amik wuduk nak solat isyak.tak lupa untuk kunci pintu  bilik supaya dia tak keluar.Aku isyak.

Abis isyak.tukar pampers dia.pastu dia macam belum nak tido.akupun dukung dia nak gi kat ayah dia yang tengok tv kat bawah.sedang turun tangga.tau2 aku dah tergolek kat lantai tengah tangga (tangga aku jenis ada pitstop 2 kali) aku terlentang humaira tertiarap atas aku.humaira jerit nangis.ayah dia lari amik dia dulu letak di tempat selamat.

Tiba2 aku jerit sakit lagi kuat dari humaira nangis.rupanya keliling kaki dekat ankle dah bengkak macam orang beguk tu.try memijak langsung tak boleh.hubby buh ais.tak de efek apa pun.

Hubby terpaksa dukung aku kat belakang.bawak masuk keta.then amik humaira.sampai emergency.dr x ray.tulang ankle retak.dr letak splint.

Sebab kalau tak nanti aku gerak.yg retak boleh patah.mc lah aku seminggu.hubby belikan tongkat ketiak tu.kekoknya rasa.

Humaira ok takde efek apa2.tu yang penting.aku tak tau mcm mana leh jatuh.mungkin aku tergelincir.atau aku ingat aku dah sampai lantai tapi rupanya ada dua lagi anak tangga.tak tau yg mana satu.

Maka...nak kabo kat korang..berhati-hatilah naik turun tangga.walaupun tangga rumah sendiri yang kita lalui hari2 bertahun2..

Wednesday, 17 August 2016

Yang Namanya Nur Fayyadh Humaira

Salam rindu semua..ada yang rindu ke..hihj
Yang namanya Humaira
-dia da 10 bulan
-dia penah demam kuat sekali
-dia dah pandai memapah
-dia selalu larik waktu tido ngan mami berjaga malam just nak dancing2 kat tiang katil
-dia masih fully bf Alhamdulillah
-dia baru 7+ kg which is not good
-kuat mamam.apa orang makan dia macam nak jugak
-suka memanjat tangga
-penah jatuh katil sekali
Yang namanya mami
-rindu kat kawan2 blog ttc
-rindu nak menulis n tinggal komen kat blog kawan2 cam dulu
-rupanya life ttc yang penuh liku sangat medewaskan kerana kita insan terpilih
-Sangat jarang upload gambar humaira dalam fb kerana fahammmm sangatttt perasaan sesama ttc - bersederhanalah walau gembira sangat sekalipun
Mudah2an dipermudahkan urusan rakan2 ttc semua.Amin..