Daisypath - Anniversary

Saturday, 24 September 2016

Appintment dr ortopedik 2

Appointment kali ni baru dr suruh x ray..then dr kata dah nampak tulang baru tumbuh kat tempat retak tu.tapi cuma 25%.so..dah boleh bukak splint-yang mende keras macam simen tu.

Dr benarkan aku pijak sikit2 just guna 50% bodyweight tapi mesti guna tongkat.aku macam fuh!lega.splint tu berat hokay...sakit dan lenguh kaki nak membawaknya.

So..aku gembira dapat bukak splint tu.Bukan apa nak mandi nal wuduk semua leceh ada benda tu.Balik tu aku try la pijak pijak sikit.Tak pasal2 tumit kaki tak boleh mendarat elok.sakit sangat.

Aku bukan tak pernah sakit tumit.aku rasa yang ni sakit dia lain macam.Adakah kes tulang kaki bahagian tumit boleh retak jugak?kalau betul kenapa tak nampak dalam x ray.takpe lah.nanti appointment 7/10 aku update ya.

Friday, 9 September 2016

Appointment dengan Dr Ortopedik

Bila renung balik,blog aku ni dah boleh tukar nama blog mari pergi hospital.Apa taknya.Zaman buat ivf kerja jumpa gynea.Zaman baby sakit keje keluar masuk jumpa paed.ni dah jatuh tangga jumpa dr ortho pulak.

Actually hari ni second time app dengan dr. Kiranya hari ni dah 2 minggu dari mula aku jatuh n ankle retak.Last two weeks dr cakap hari ni nak x ray.pastu dia kata tak perlu sebab aku kata tak bertambah sakit.kalau bertambah sakit takut sebab tulang dah beralih.

So...next two weeks jumpa lagi kiranya dah sebulan la.Aku mc lagi.dah macam cuti bersalin dah.pesanan dr sama je.jangan buka balutan bandage.jangan pijak kaki.siksanya lahai..

Aku sekarang dah mula pandai guna topang ketiak tu.yang si kecik humaira ni everytime aku jalan guna topang tu dia akan merengek mintak dukung.alahai anak aku...mami dukung kat belakang boleh la kot!