Daisypath - Anniversary

Saturday, 21 September 2013

17 WEEKS CHECK UP

Asalnya nak pegi malam sebab siang hubby kerja. Tapi tau-tau dia ajak pegi petang. Dalam hati berkata juga..free ke laki aku ni. Sampai tunggu turn terserempak Dr nak turun visit patient kat wad. Dia tegur kata nak datang malam. Aku sengih je lah..Sdahnya hubby tak masuk pun sebab ada call terus dia sambung kerja dia balik..Aku dah agak dah...hahaha

Masa scan Dr just ukur diameter kepala baby untuk tentukan dah berapa minggu. Scan menunjukkan baby 18 weeks. Aik! Dr kata tak apa, masih normal setakat besar sikit atau kecik sikit dari minggu yang ssepatutnya. Tak nampak jantina pun sebab baby baring bersantai, kakinya bertaut tutup bahagian yang mummy nak tengok. Tak pe la..next time ye mummy..

Duduk je kat meja Dr dia terus kata ada kencing manis ke. Aku jawabla tak. Pada urin strip ada kesan gula yang tinggi dalam urin. Hua hua..alamak! Maka 11/10 kena puasa dari malam sampai pagi untuk ambil darah kul 9 pagi 12/10. Wish me luck dear friends!

Tuesday, 17 September 2013

16 WEEKS UPDATE

ALKISAHNYA...
Tak tau apa sebab musabab tapi aku tak boleh sign in blog via laptop rumah tab dan sebagainya..
La ni kat tempat keje boleh pulak! Grrrrr...

Banyak blog kawan-kawan yang aku nak tinggal komen tapi tak dapat sebab tak boleh log in..sedey tau..siap mintak adik sweet tooth tengok tengok kan blog kakaknya ini..heheh..tq dear..
Currently 16 weeks, macam dapat rasa kalau baby gerak gerak..tapi tak kuat. Ala-ala mengepak ngepak cam butterly gitu..ntah memang baby ke atau angin ke tak tau la pulak. Mana la ada pengalaman kan..
Check up Dr esok patutnya tapi hubby tak free jadi jap lagi kena message Dr nak pegi Khamis..Jangan Dr balas 'nak scan perut awak, bukan perut husband' udah le..hihi..

Sapa kata merdeka dah masuk 2nd trimester.Tak pun.Aku demam on off sepanjang minggu lepas sampai hari Ahad. Dengan mual nya semua lengkaplah. Dr cuma bagi telan panadol aje, tu pun tak berapa digalakkan. So aku telan sebijik sebab tak tahan sangat. Selebihnya mama lumurkan air asam jawa then aku minum jugak sebab sakit tekak. Aku beli sebotol air anugerah kaler pink minum dari malam Ahad sampai pagi Isnin. Pagi Isnin Alhamdulillah..baik dah. Terus ikut adik g mandi laut!hahaha..tak hengat bila sihat. Doakan aku and baby sihat-sihat ya. Amin...