Daisypath - Anniversary

Showing posts with label Kencing kotor. Show all posts
Showing posts with label Kencing kotor. Show all posts

Friday, 3 July 2015

Anniversary ke Sepuluh Tahun

Alhamdulillah.semalam 2.7 genap 10 tahun usia pernikahan kami.,Syukur pada Allah atas nikmat yang tidak terkira banyaknya.Hubby kena outstation Khamis,so on the anniv day tu dia takde sini,so celebrate la malam Khamis tu.Kan kitorang memang camtu.,adalah sekali dua je yang sambut tepat2 harinya.

Nak dijadikan cerita,pagi Khamis tu aku kena sakit macam kena kencing kotor hari tu.,ahh,.sudah.,nak jadi balik ke.Teringat dr cakap hari tu..kalau jadi lagi,warded lagi masuk air..oh,tidak...tak mo saya.Maka aku pun berbuka lah..isk3.,hubby tak bagi puasa dulu 3 hari.,esok in shaa Allah nak puasa balik.

Ada kawan2 maya yang emel aku tentang treatment masing2 lepas raya nanti..rasanya mostly memang akan continue lepas raya kan..aku doakan semua berjaya conceive,doa banyak2 bulan ramadhan ini,in shaa Allah dimakbulkan Allah..Amin..

Friday, 12 June 2015

Kena warded

Ahad 7.6 aku dari malam memang plan nak jenjalan hari Ahad dengan family.Husband outstation Melaka.3 hari sebelum tu, Khamis,Jumaat,Sabtu aku pulun marathon posa ganti.Ada 5 hari lagi.Mau tak marathon. Tapi aku decide Ahad stop nanti nak sambung balik Isnin ngan Selasa.

Nak dijadikan cerita,maghrib tu aku still kat bandar lagi.Dah rasa sikit perut sakit.Masuk je kereta perut makin sakit.Ajak adik singgah solat maghrib kat petronas,then masa nak solat tu langsung takleh berdiri.kena solat duduk guna kerusi,aku macam eh! Kenapa pulak ni.

Then otw balik sakit makin kuat,aku genggam seatbelt kuat2,kalo adik aku terlanggar lubang sikit pun aku jadi sgt sakit.Aku dah makin takut,jgn lah jadi apa2 kat baby.Sampai rumah mak terus call Dr. Then Dr kata, mungkin kencing kotor,dia suruh minum air 3 liter then kencing banyak kali,lama2 sakit akan hilang.

Aku pun buat start 8.30 mlm minum dengan banyak n kencing banyak jugak.Pastu dalam 11.30 mula reda dan boleh sembahyang isyak cam biasa.Lega.Then aku tidur.Sedar2 pagi pukul 5 sakit balik macam mula2 tu.5.40 aku call Dr. Dr pun tengah mamai2 lagi suruh aku g hospital nak cek bukaan takut rahim terbukak,bahaya.  Takutnye aku masa ni..Ya Allah..selamatkan lah aku dan baby.,tak putus2 aku berdoa.Satu je yang buat aku tenang iaitu baby gerak macam biasa..good girl baby!

Sampai hospital dr cek baby ok,bukaan rahim pun takde.Ya Allah..lega rasa hati.Tapi kena warded 1 malam untuk masuk air dan antibiotik.So Isnin aku cek in, Selasa malam dah discaj.Sekarang still on ubat sampai 5 hari.So,apa jadik ngan puasa ganti aku lagi 2 hari tu.Mak aku dah tak bagi ganti dulu sebab takut kurang air lagi nanti kencing kotor.Tapi kalau aku puasa selang sehari takpe kot.Jangan straight macam hari tu..hihi

Moral:bersegeralah ganti puasa wahai diriku..,huhu
Moral 2:jgn kurang minum air nanti kena UTI