Daisypath - Anniversary

Tuesday, 12 May 2015

Sambut birthday 9 hari awal

Birthday I is 19hb. Tapi sambut 10hb. Sana sini mother's day punye feeling, aku n hubby feeling birthday. Lagipun hubby jenis yang tak berapa kisah celebration ni. Selalunya sambut birthday ke, anniversary ke belated je semua..Alah, sendiri nak sambut kan. Bukannya nak ajak orang ramai2 sambut, tu yang tak kisah tu.

Husband korang jenis yang bagi bunga tak?
Husband I memang tak la...
Tapi this time kengkonon nak surprise aku, tanya kedai bunga kat mana pun kat aku gak..haha..
Dia g tempah delivery on 19th (dia outstation on 19th tu) suruh aku tunggu kat rumah and siap bagi resit tu kat aku jugak..Kihkihkih
Surprise lah sangat kan

Anywany..kind of sweet gak la (tanak ngaku tu suke..)..After 10 years of marriage u olls..Malu I ngan kapel2 romantik seantero dunia yang bunga, cekelat, hadiah bagai tu biasa je pada diorang..Aku jek la yang pelik.

Happy mother's day to all women out there..Siapa pun kita, telah punya anak ataupun tidak..We are already a mother at heart..really...

Tuesday, 5 May 2015

Check up 17 weeks

Appointment 4.5 adik bongsu aku yang teman, sempat dia snap gambo scan bagai..hai lah itu budak..

Alhamdulillah,baby sihat2 sejahtera.Aktif tak dok diam kata doktor..tetiba dr fokus kat celah kangkang baby untuk intai2 gender..tapi yelah..kecik sangat lagi..tapi mcm tak nampak bibird, so maybe burger lagi lah..Allah bagi ganti - kata dr..hmm.. sedih la pulak rasa,.terus terbayang arwah kakaknya..sob..sob..

Balik cek up baru clear rasa movement baby..macam fluttering yg dah start rasa masa 15 weeks tapi kali ni lebih kuat sikit..cek blood pressure agak rendah sikit..then dr bagi iron tablet tapi macam coklat je rasanya.first time makan ubat ni.then, dalam urin ada gula...lagi...hmm..

Next cek up 1.6..kena inject lagi tetanus..nanti aku update lagi..
P/s: tengah pulun ganti posa,.huhu..lagi 5 hari..u olls?