Daisypath - Anniversary

Friday, 26 August 2016

JATUH TANGGA!

Jam menunjukkan 11 malam.Aku bawak humaira naik bilik.letak dia atas lantai aku gi toilet cuci muka amik wuduk nak solat isyak.tak lupa untuk kunci pintu  bilik supaya dia tak keluar.Aku isyak.

Abis isyak.tukar pampers dia.pastu dia macam belum nak tido.akupun dukung dia nak gi kat ayah dia yang tengok tv kat bawah.sedang turun tangga.tau2 aku dah tergolek kat lantai tengah tangga (tangga aku jenis ada pitstop 2 kali) aku terlentang humaira tertiarap atas aku.humaira jerit nangis.ayah dia lari amik dia dulu letak di tempat selamat.

Tiba2 aku jerit sakit lagi kuat dari humaira nangis.rupanya keliling kaki dekat ankle dah bengkak macam orang beguk tu.try memijak langsung tak boleh.hubby buh ais.tak de efek apa pun.

Hubby terpaksa dukung aku kat belakang.bawak masuk keta.then amik humaira.sampai emergency.dr x ray.tulang ankle retak.dr letak splint.

Sebab kalau tak nanti aku gerak.yg retak boleh patah.mc lah aku seminggu.hubby belikan tongkat ketiak tu.kekoknya rasa.

Humaira ok takde efek apa2.tu yang penting.aku tak tau mcm mana leh jatuh.mungkin aku tergelincir.atau aku ingat aku dah sampai lantai tapi rupanya ada dua lagi anak tangga.tak tau yg mana satu.

Maka...nak kabo kat korang..berhati-hatilah naik turun tangga.walaupun tangga rumah sendiri yang kita lalui hari2 bertahun2..

Wednesday, 17 August 2016

Yang Namanya Nur Fayyadh Humaira

Salam rindu semua..ada yang rindu ke..hihj
Yang namanya Humaira
-dia da 10 bulan
-dia penah demam kuat sekali
-dia dah pandai memapah
-dia selalu larik waktu tido ngan mami berjaga malam just nak dancing2 kat tiang katil
-dia masih fully bf Alhamdulillah
-dia baru 7+ kg which is not good
-kuat mamam.apa orang makan dia macam nak jugak
-suka memanjat tangga
-penah jatuh katil sekali
Yang namanya mami
-rindu kat kawan2 blog ttc
-rindu nak menulis n tinggal komen kat blog kawan2 cam dulu
-rupanya life ttc yang penuh liku sangat medewaskan kerana kita insan terpilih
-Sangat jarang upload gambar humaira dalam fb kerana fahammmm sangatttt perasaan sesama ttc - bersederhanalah walau gembira sangat sekalipun
Mudah2an dipermudahkan urusan rakan2 ttc semua.Amin..