Daisypath - Anniversary

Wednesday, 24 December 2014

Rasa lega dan rasa belum lega

Nak dijadikan cerita hari ni submit borang mintak cuti 2 hari atas arahan en hubby, suddenly terbukak cerita ivf yang tangguh, then jadiklah proses explain mengexplain (rosak bahasa!).then tetiba aku ter emo bila tiba2 arwah baby masuk sama dalam topik, tak pasal2 menangis kat situ jugak! Aiyak..malunya bila diingat2kan..

Agaknya aku ni dah lama memendam plus dengan hormon tak menentu..then akhirnya bos kata u just do what u should do, sempat dia tanya kalau buat lagi aku akan mc macam dulu ke,aku pun kata yes..and..suddenly aku rasa lega sebab akhirnya terlerai kekusutan yang bertempek dalam kepala aku iaitu tentang cuti..Alhamdulillah..harap2 dia masih mengekalkan momentum understandingnya sampai lah masa proceed nanti..mudah2an..amin..inilah cerita rasa lega tu..

Dipendekkan cerita,today dah cd 44 and AF haven't show up..maka, semalam aku mesej dr masa cd42, aku tanya dr, saya tak period lagi. ( aku supposed jumpa dia cd10 kalau period )..then dia reply, datang hospital.

Esoknya aku mesej dia balik dalam pukul 4, dr, bahaya tak kalau tak period, kalau saya tunggu habis bulan 12 then jumpa dr bulan Januari boleh ke..

Then pukul 6 aku jawab sendiri mesej dr...takpe lah dr saya jumpa dr hari jumaat, saya sebenarnya dah risau...

See?Phsyco tak aku? Oh AF,janganlah main cak2 dengan diriku....inilah kisah rasa belum lega tu..

Wednesday, 17 December 2014

What happened to my natural cycle?

Now is CD37..
Got mild fever last for two days on CD30..
Got serious cramp today from 6.30 a.m until 10.00 a.m
What does that mean
AF is coming.....
But very2 late..
No AF, No FET
No FET?
No chances of seeing my 3 embies..

And still no AF until now *sigh*
- less word wednesday : )

Monday, 1 December 2014

End of this cycle..next please!

Jumaat 28.11, lining tak develop, tak triple layer, tak dapat proceed..
Dr kata mungkin due to age, lining tak memberangsangkan..sedihnya..

Cycle Disember just go naturally.CD10 period Disember jumpa dr untuk tvs tengok folikel dan lining..dr just bzgi EPO anb Vit. D saja. Dah start makan dah. And asid folik teruskan makan.

Gigih cari brazil nuts seperti saranan N from makemeamom (thanks N), jumpa kat jusco bahagian organics. Pun dah start makan dah..Dulu aku ada makan walnut. Kali ni nak try brazil nut.

Perasaan? Sedikit frust tapi redha..semuanya ketentuan Allah, pasti ada hikmahnya. InshaAllah, CD10 Disember nanti aku update. Aku doakan semua kawan2 TTC mendapat double line cycle ni...Amin..