Daisypath - Anniversary

Monday, 1 December 2014

End of this cycle..next please!

Jumaat 28.11, lining tak develop, tak triple layer, tak dapat proceed..
Dr kata mungkin due to age, lining tak memberangsangkan..sedihnya..

Cycle Disember just go naturally.CD10 period Disember jumpa dr untuk tvs tengok folikel dan lining..dr just bzgi EPO anb Vit. D saja. Dah start makan dah. And asid folik teruskan makan.

Gigih cari brazil nuts seperti saranan N from makemeamom (thanks N), jumpa kat jusco bahagian organics. Pun dah start makan dah..Dulu aku ada makan walnut. Kali ni nak try brazil nut.

Perasaan? Sedikit frust tapi redha..semuanya ketentuan Allah, pasti ada hikmahnya. InshaAllah, CD10 Disember nanti aku update. Aku doakan semua kawan2 TTC mendapat double line cycle ni...Amin..

22 comments:

  1. Kak Nuriz,
    Ada hikmah setiap kejadian. Insya Allah ada berita baik lepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an CPT,akak kena yakin bahawa perancangan Allah yang terbaik..kita sama2 doa ok. :)

      Delete
  2. Kak nuriz,laili pn xdpt wat fet lg sbb doc inject lucrin for 3 months..sbb de cyst lg..huhu..myb bln 2 br leh stat fet..huhu..takut pn ade ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke..faham perasaan laili sebab akak sedang hadapinya,ada hikmah kenapa tangguh,kita sama2 sabar ok. :)

      Delete
  3. Nuriz, sorry to hear your FET got postponed. But like everything in life, it is Allah plan and it is best. I selalu take around 5 biji Brazil nut a day. Hope it helps you too. Take care dear. Hugs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup N, i never know the feeling being postponed,cancelled,etc.now i know.thanks for the tips.i makan 4-5 bijik gak.plus i buat infused water using lemon n cucumber.nak detoks drugs yang dah mcm2 jenis masuk dalam badan ni..u take care too...

      Delete
  4. InshaAllah Kak Nuriz, mana tahu ada rezeki conceive natural sementara postpone ni.....amin Kak!

    ReplyDelete
  5. Amin..untuk Yani jugak, kita tak tau apa yang sedang diaturkan untuk kita kan..kita usaha dan doa je :)

    ReplyDelete
  6. Stay strong kak... InshaAllah, ada hikmahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..kita hanya merancang,Allah yang tentukan..inshaAllah,tangguh adalah yang terbaik..

      Delete
  7. ye kak pasti ada hikmahnya. Chaiyok2 untuk next cycle! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Atie..tengah chaiyok lah ni..hihi

      Delete
  8. InsyaAllah ada hikmahnya, perancangan Dia memang yang terbaik.

    ReplyDelete
  9. Salam nuriz, saya doakan semoga usaha anda akan berjaya. Saya juga pernah mengalami nasib dan Alhamdulillah, berkat kesabaran kami berdua, ALLAH kurniakan kami baby boy yang sehat.... Banyakkan bersabar ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.,Allahuakhbar.tahniah ye..tq atas doanya..:)

      Delete
  10. stay strong Nuriz.. ada hikmah di sebaliknya. rilexx... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq pamela..tengah relax la ni..hihi

      Delete
  11. Ya Allah..permudahkanlah..la tahzan ye nuriz Allah selalu bersama kita..sedih dgr..terasa lama x follow cerita nuriz dn kwn2 ttc yg lain..moga2 mendung segera berlalu, langit kian kembali cerah..doa kita semua untuk memiliki zuriat sendiri akan termakbul jua akhirnya..ameen. moga nuriz selalu kuat dn tabah ye..

    ReplyDelete
  12. Tq umie.,tu lah..bila dr kata on natural cycle,rasa down sikit,tp manalah tau kan kot2 natural lagi bagus tetiba daripada medicated cycle..kalau Allah nak bagi rezeki inshaAllah,ada rezeko nanti..Amin..

    ReplyDelete
  13. Salam sis nuriz..stay strong..in sya Allah moga Allah permudahkan..Amin..

    ReplyDelete
  14. Tq dian..Amin.hanya berserah je sekarang ni,Allah Maha Mengetahui yang terbaik untuk kita..

    ReplyDelete