Daisypath - Anniversary

Sunday, 30 August 2015

Check up 33 weeks

Check up pada 25 Ogos..Alhamdulillah telah sampai ke 33 weeks dalam keadaan sihat.Adalah sakit sikit2 kat pinggang, kat ari2,kadang2 sesak nafas,adatlah.tak ada yang terlalu sakit.

Cuma yg tak tahannya asyik la nak terkucil,baru pee pee keluar toilet dah rasa nak terkucil lagi. Baby? Ya Allah, senget2 perut dibuatnye kalo time aktif. Biasanye malam. Siang kurang sikit.

Check up kali ni dah kena wat CTG, bacaan jantung baby antara 140-160.Marah kena ikat perut mummy bukan main aktif dia menendang2,tak selesa agaknya.Abis ctg jumpa dr then cek berat dia baru 1.7kg,aku naik mencanak gak dah 67.3 kg, masa 29 weeks 66kg.then confirmkan gender lagi sbb aku ckp kat dr 2 org kawan sy scan girl kuar lelaki,dr siap tanya,cek ngan saya ke.taklah,kat kpj.

Then,dr tanya nak normal ke ceaser,aku macam aik.bkn dr memang da tak kasi saya normal ke.dr kata ye.then tarikh ceaser ditetapkan pada 28.9. Berdebar nye..then result gula aku 7.3.dah hampir nak gdm la tu.7.8 start gdm punye reading.aku mmg belasah mende2 manis je dr mula ngandung.

Next check up 8.9 masa 35 minggu,then 37 minggu n admit 38 minggu.Melalui sejarah anak pertama meninggal dunia tak banyak sedikit kebimbangan melanda hati aku setiap kali cek up,setiap kali baby kurang gerak,namun aku sentiasa berdoa agar Allah memberi kesihatan dan keselamatan kepada aku dan
baby.Mudah2an segalanya selamat dan sejahtera..Amin..

Buat rakan2 seperjuangan,aku doakan agar semuanya dimurahkan rezeki zuriat pada tahun ini.Doa,doa,doa.,itu lah senjata kita seiring usaha yang dilakukan..in shaa Allah dimakbulkan segala doa2 kita.,Amin...