Daisypath - Anniversary

Sunday, 30 August 2015

Check up 33 weeks

Check up pada 25 Ogos..Alhamdulillah telah sampai ke 33 weeks dalam keadaan sihat.Adalah sakit sikit2 kat pinggang, kat ari2,kadang2 sesak nafas,adatlah.tak ada yang terlalu sakit.

Cuma yg tak tahannya asyik la nak terkucil,baru pee pee keluar toilet dah rasa nak terkucil lagi. Baby? Ya Allah, senget2 perut dibuatnye kalo time aktif. Biasanye malam. Siang kurang sikit.

Check up kali ni dah kena wat CTG, bacaan jantung baby antara 140-160.Marah kena ikat perut mummy bukan main aktif dia menendang2,tak selesa agaknya.Abis ctg jumpa dr then cek berat dia baru 1.7kg,aku naik mencanak gak dah 67.3 kg, masa 29 weeks 66kg.then confirmkan gender lagi sbb aku ckp kat dr 2 org kawan sy scan girl kuar lelaki,dr siap tanya,cek ngan saya ke.taklah,kat kpj.

Then,dr tanya nak normal ke ceaser,aku macam aik.bkn dr memang da tak kasi saya normal ke.dr kata ye.then tarikh ceaser ditetapkan pada 28.9. Berdebar nye..then result gula aku 7.3.dah hampir nak gdm la tu.7.8 start gdm punye reading.aku mmg belasah mende2 manis je dr mula ngandung.

Next check up 8.9 masa 35 minggu,then 37 minggu n admit 38 minggu.Melalui sejarah anak pertama meninggal dunia tak banyak sedikit kebimbangan melanda hati aku setiap kali cek up,setiap kali baby kurang gerak,namun aku sentiasa berdoa agar Allah memberi kesihatan dan keselamatan kepada aku dan
baby.Mudah2an segalanya selamat dan sejahtera..Amin..

Buat rakan2 seperjuangan,aku doakan agar semuanya dimurahkan rezeki zuriat pada tahun ini.Doa,doa,doa.,itu lah senjata kita seiring usaha yang dilakukan..in shaa Allah dimakbulkan segala doa2 kita.,Amin...

17 comments:

  1. Assalamualaikum kak nuriz...semoga dipermudahkan segala urusan...amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq desr..semoga urusan sis turut dipermudahkan..Amin..

      Delete
  2. wah tak lama lagi baby nak keluar.. Semoga dipermudahkan semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi 3 minggu..in sha Allah..suspen rasa.doakan kami ya!

      Delete
  3. nuriz...semoga semuanya selamat...inshaAllah nak jadi ibu dah semakin hampir :)

    ReplyDelete
  4. smooth sailing inshaAllah... dekat dah tarikh tu... smg Allah permudahkan...

    ReplyDelete
  5. Dah tak lama lagi tu.N doakan mummy and baby sentiasa dilindungi Allah. Moga dipermudahkan semua nye. Nanti update lagi ye. I'm learning through your experience ��

    ReplyDelete
  6. i doakan semuanya selamat buat ibu dan baby!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks mrs Z.,semoga treatment awak smooth sailing ya..Amin,,

      Delete
  7. Semoga dipermudahkan dan sihat ibu dan bayi InShaaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks b&c..in sha Allah..doakan kami ya!

      Delete
  8. Dah dekat nk bersalin dah akak rupanya...jap je rasa...ringannya akak..preggy pun berat 67 je?sy ni x preggy pun berat 64..diet pun statik kt sini beratnya susah nk turun ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak jenis kaki kecik ieda,nk tampung badan yg besar..adoi..sian kat kaki.huhu..semoga diet ieda berhasil!chaiyok2!

      Delete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete