Daisypath - Anniversary

Tuesday, 26 November 2013

SENGAL

Sengal seringkali dikaitkan dengan seseorang atau sesuatu perkara yang kurang menyenangkan,tapi sengal aku adalah sengal yang sebenar iaitu pergelangan tangan kiri aku yang sakit dan bengkak sikit telah menular sampai lengan dan bahu kiri,adoi...tak tau nak buat apa sebab doktor kata normal dan lepas bersalin nanti hilang..hmmm

NAK PEGI URUT KE TAK NI..SAKITNYA URUT..TERBAYANG2 DAH!

Aku dah mula membeli sikit2 baju baby tapi barang barang lain still slow in progress.Nanti catch up sikit2.

Friday, 22 November 2013

TESTING TESTING

Aku tak perasan pun da bleh rupanya log in blog dpd tab,kalau u ol perasan, aku ni lama berkurun baru post satu entry, mcm sebulan sekali dah.sebab masalah ni lah. Sekarang laptop rosak, aku gatal2 la log in kat tab bertuah ni..tetiba boleh.syukur..

Dan ini menerangkan knp aku tak tinggal komen kat blog kawan2,dapat baca jek..hukhuk..n da bole la mengkomen..hihi..gumbira rasanya..

Takde apa sgt nak update,dak tecit dlm perut ni makin hari makin aktif sommersault kat dalam n mummy dah beli 2 pasang baju n sepasang mitten n booties, jadilah buat permulaan.

Then dah register insuran untuk medical card baby ngan ejen prubsn takaful sbbnya dia leh buat cover baby dalam perut lagi,mcm menarik.premium 150 per month.oklah kan..korang tanya lah mummynya ada medical card ke tak..hahaha jawapannya takde pun,teruk kan!

Saturday, 16 November 2013

25 or 26 weeks update

Check up minggu ke 25 adalah pada hari Selasa lepas. Mengapa 25 weeks dan mengapa pulak 26 weeks sebab ikut kalendar IVF 25 weeks 1 day, ikut doktor 25 weeks 5 days tapi bila scan ukur lilit kepala si tecit 26 weeks 3 days. So tak tau lah yang mana, yang penting babay sihat walafiat. Dapat snap gambar 3D dia sebab kali ni dia bagi mummy tengok mukanya dan tengok jantinanya sekali.  Baby apa? jeng3!

Masuk 6 bulan ni pinggang aku dah mula sakit especially bila nak bangun, membongkok atau nak duduk. Tiba-tiba pulak pergelangan tangan kiri ada rasa bengkak, betul2 merisaukan aku. Dengan selamba doktor kata memang ada bengkak sikit tapi dia tak boleh bagi aku ubat bengkak atau tahan sakit. Dia kata nanti lepas bersalin akan hilang sendiri. Lama lagi tu...huhuhu

Mommy2 lain yang pregnant sebaya aku musti da beli barang2 baby kan. Aku je tak berapa lagi. Baru beli set drypers new born, dalamnya ada pampers newborn and toiletteries baby. Dan ada gak belli kain nak buat bedung 5 meter.tu jek. Mungkin gaji nanti baru pulun beli. Dan aku sekali lagi di inject Tetanus. Sangat sakit hokayyy...

Next check up adalah pada 10 Disember masa tu dah masuk 30 minggu. Semoga baby sihat sejahtera dalam tummy mummy...Amin..