Daisypath - Anniversary

Showing posts with label INFETERLITY ON TV. Show all posts
Showing posts with label INFETERLITY ON TV. Show all posts

Tuesday, 22 April 2014

SALAM MUSLIM ISNIN,21.4.2014

Bismillahirrahmanirrahim..
Siapa tengok Salam Muslim kat TV Alhijrah semalam?Aku tengok.Tentang zuriat dan beberapa kisah tentang IVF.Dr.Ismail Tamby ada,Dr.Adilah ada,ustaz dan ustazah pun ada.Ada jugak couple yang dah dapat baby dan ada yang tengah tunggu kelahiran baby kembar tiga (Alhamdulillah..tahniah!)

Pesan ustazah Robiah tentang yang nak ambil anak angkat, niat kena betul.Bagi yang belum ada zuriat pula belum tentu ada anak,anak tu jadi rezeki.Pesan Dr.Adilah pula, jangan putus asa.Pesan dr Ismail,suruh datang buat cek up bagi pasangan yang berkahwin tetapi belum dikurniakan anak.Pesan ustaz pula,banyakkan berdoa.

Aku rasa best sebab kalau dulu sebut IVF tak ramai yang tahu,sekarang dah keluar kat TV dah detailnya.Tapi honestly,kalau aku sendiri tak ada masalah kesuburan, aku pun tak tau jugak kot.Apa yang penting kita berusaha, kemudian tawakkal pada Allah.