Daisypath - Anniversary

Friday, 26 August 2016

JATUH TANGGA!

Jam menunjukkan 11 malam.Aku bawak humaira naik bilik.letak dia atas lantai aku gi toilet cuci muka amik wuduk nak solat isyak.tak lupa untuk kunci pintu  bilik supaya dia tak keluar.Aku isyak.

Abis isyak.tukar pampers dia.pastu dia macam belum nak tido.akupun dukung dia nak gi kat ayah dia yang tengok tv kat bawah.sedang turun tangga.tau2 aku dah tergolek kat lantai tengah tangga (tangga aku jenis ada pitstop 2 kali) aku terlentang humaira tertiarap atas aku.humaira jerit nangis.ayah dia lari amik dia dulu letak di tempat selamat.

Tiba2 aku jerit sakit lagi kuat dari humaira nangis.rupanya keliling kaki dekat ankle dah bengkak macam orang beguk tu.try memijak langsung tak boleh.hubby buh ais.tak de efek apa pun.

Hubby terpaksa dukung aku kat belakang.bawak masuk keta.then amik humaira.sampai emergency.dr x ray.tulang ankle retak.dr letak splint.

Sebab kalau tak nanti aku gerak.yg retak boleh patah.mc lah aku seminggu.hubby belikan tongkat ketiak tu.kekoknya rasa.

Humaira ok takde efek apa2.tu yang penting.aku tak tau mcm mana leh jatuh.mungkin aku tergelincir.atau aku ingat aku dah sampai lantai tapi rupanya ada dua lagi anak tangga.tak tau yg mana satu.

Maka...nak kabo kat korang..berhati-hatilah naik turun tangga.walaupun tangga rumah sendiri yang kita lalui hari2 bertahun2..

9 comments:

  1. Omg...

    Nasib baik humaira selamat...

    Take care ye.. moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. Allahu... Syafakillah kak... Seriau jatuh2 tangga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..namanya takdir.end up semalam jumpa dr pakar extend mc sampai 3 minggu.katanya nak baik amik masa 4-6 minggu.gulp!

      Delete
  3. Ya Allah. Hope you are recovering well dear. Nasib Humaira ok. Susah lah nak dukung baby for awhile ni. I dulu retak ankle main badminton sebulan jugak mc.

    Take care nuriz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih N tak dapat dukung dia.dia pun macam meragam gak sebab dah biasa i dukung bawak jalan kan.sebulan ea.pastu da 100% ok ke atau kena guna tongkat gak pas sebulan tu.tak sabarnya nak jalan balik..huhu

      Delete
  4. Salam Ziarah sis..

    semoga cpt sembuhh..

    ReplyDelete