Daisypath - Anniversary

Tuesday, 5 May 2015

Check up 17 weeks

Appointment 4.5 adik bongsu aku yang teman, sempat dia snap gambo scan bagai..hai lah itu budak..

Alhamdulillah,baby sihat2 sejahtera.Aktif tak dok diam kata doktor..tetiba dr fokus kat celah kangkang baby untuk intai2 gender..tapi yelah..kecik sangat lagi..tapi mcm tak nampak bibird, so maybe burger lagi lah..Allah bagi ganti - kata dr..hmm.. sedih la pulak rasa,.terus terbayang arwah kakaknya..sob..sob..

Balik cek up baru clear rasa movement baby..macam fluttering yg dah start rasa masa 15 weeks tapi kali ni lebih kuat sikit..cek blood pressure agak rendah sikit..then dr bagi iron tablet tapi macam coklat je rasanya.first time makan ubat ni.then, dalam urin ada gula...lagi...hmm..

Next cek up 1.6..kena inject lagi tetanus..nanti aku update lagi..
P/s: tengah pulun ganti posa,.huhu..lagi 5 hari..u olls?

16 comments:

  1. alhamdulillah bb sihat...rindu pulak nak scan perut..hehe..sy dah 2 thun puasa penuh..last yr sbb preggy..sblum tu sbb x peyed pon..slmt berpuasa kak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..mudah2an dapat posa penuh gak tahun ni..mummy and baby take care ok.. :-)

      Delete
  2. Selamat mengantikan puasa Kak Nuriz....chaiyok!! Huhuhu...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, larat ke puasa tu...take care ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larat tak larat lah Nolly..macam budak darjah 1 puasa..asyik tengok jam je..hehe

      Delete
  4. ada 3 hari lagi...tgh period ni...nxt wk sambung abiskan...x lega selagi x abis utang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..akk buat weekend je..hari kerja tak larat

      Delete
  5. Alhamdulillah, glad to read that baby and mummy are doing well. Mesti best rasa baby move at least you know all is well in there. I ada 5 hari lagi nak ganti tapi tengah on progesterone 3 times a day so tak tahu nak ganti puasa macam mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..movement tu memang indicator terpenting buat hati lega that baby is ok.unless u reduce to 2 times a day,baru dapat ganti N..tapi tanya dr dulu.,maybe dah besar sikit baby nanti baru boleh kot..

      Delete
  6. alhamdulillah. sy pun tgh pulun ganti puasa. lagi 2 hari. update from me. semalam g scan ketebalan uterus D10. alhamdulillah dah 8mm so our FET is scheduled on 12/5 on natural cycle. cuma masa scan doctor detected byk sgt follicles so dia rasa sy ada PCOS but mcm unlikely as sy dah 2 kali pregnant. apa pun doakan embies kami survives thawing on 12 ni as dia akan buat slow thawing sbb masa freeze ari tu pakai sistem lama. doa ibu mengandung berkat...
    mizznoor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tebal cantik tu.,ada masa lagi nak tambah lagi ketebalan tu.,inshaAllah,mudah2an embies survive 100 percent the thawing process..Amin..

      Delete
  7. atie ada 4 hari lagi nak ganti kan...Alhamdulillah baby akak sihat. happy to hear that!

    ReplyDelete
  8. Salam kak..congrats ye :) Sy tga tgk blog psl ivf..nk tanye, akak buat ivf at de same time ade cyst kn?Effect x?sbb sy ade cyst kt ovari tp dlm 2-3 Cm.doc xsuggest buang n suh buat ivf. Sy nk buat tp risau psl cyst tu..huhu

    ReplyDelete