Daisypath - Anniversary

Saturday, 21 September 2013

17 WEEKS CHECK UP

Asalnya nak pegi malam sebab siang hubby kerja. Tapi tau-tau dia ajak pegi petang. Dalam hati berkata juga..free ke laki aku ni. Sampai tunggu turn terserempak Dr nak turun visit patient kat wad. Dia tegur kata nak datang malam. Aku sengih je lah..Sdahnya hubby tak masuk pun sebab ada call terus dia sambung kerja dia balik..Aku dah agak dah...hahaha

Masa scan Dr just ukur diameter kepala baby untuk tentukan dah berapa minggu. Scan menunjukkan baby 18 weeks. Aik! Dr kata tak apa, masih normal setakat besar sikit atau kecik sikit dari minggu yang ssepatutnya. Tak nampak jantina pun sebab baby baring bersantai, kakinya bertaut tutup bahagian yang mummy nak tengok. Tak pe la..next time ye mummy..

Duduk je kat meja Dr dia terus kata ada kencing manis ke. Aku jawabla tak. Pada urin strip ada kesan gula yang tinggi dalam urin. Hua hua..alamak! Maka 11/10 kena puasa dari malam sampai pagi untuk ambil darah kul 9 pagi 12/10. Wish me luck dear friends!

6 comments:

  1. good luck Nuriz. semoga tak ada apa2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Pamela..tengah gigih menjaga pemakanan ni,tak tau berjaya ke tak harungi test 12hb depan ni..hukhuk

      Delete
  2. Baru habis ulangkaji blog nuriz... Berjejeran air mata.... Sedih sgt awal2 tu.... Hope bahagia berpanjangan sampai bby lahir.... N semuanya selamat... Ameen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear..suka duka kehidupan..yang penting doa dan tawakkal pada Allah..Semoga diberkati segala usaha kita..Amin..

      Delete
  3. hye nurizzz...salam kenal..erin doakan semuanya selamat yer.. :) anyway, kat mana nuriz buat IVF?

    erin tgh TTC nie. sudi2 la dtg blog erin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama kapal kita semua ni..IVF / ICSI ni selalunya alst solution setelah yang lain2 tidak berjaya...Semoga segala usaha Erin diberkati-Nya..Amin..

      Delete