Daisypath - Anniversary

Tuesday, 17 September 2013

16 WEEKS UPDATE

ALKISAHNYA...
Tak tau apa sebab musabab tapi aku tak boleh sign in blog via laptop rumah tab dan sebagainya..
La ni kat tempat keje boleh pulak! Grrrrr...

Banyak blog kawan-kawan yang aku nak tinggal komen tapi tak dapat sebab tak boleh log in..sedey tau..siap mintak adik sweet tooth tengok tengok kan blog kakaknya ini..heheh..tq dear..
Currently 16 weeks, macam dapat rasa kalau baby gerak gerak..tapi tak kuat. Ala-ala mengepak ngepak cam butterly gitu..ntah memang baby ke atau angin ke tak tau la pulak. Mana la ada pengalaman kan..
Check up Dr esok patutnya tapi hubby tak free jadi jap lagi kena message Dr nak pegi Khamis..Jangan Dr balas 'nak scan perut awak, bukan perut husband' udah le..hihi..

Sapa kata merdeka dah masuk 2nd trimester.Tak pun.Aku demam on off sepanjang minggu lepas sampai hari Ahad. Dengan mual nya semua lengkaplah. Dr cuma bagi telan panadol aje, tu pun tak berapa digalakkan. So aku telan sebijik sebab tak tahan sangat. Selebihnya mama lumurkan air asam jawa then aku minum jugak sebab sakit tekak. Aku beli sebotol air anugerah kaler pink minum dari malam Ahad sampai pagi Isnin. Pagi Isnin Alhamdulillah..baik dah. Terus ikut adik g mandi laut!hahaha..tak hengat bila sihat. Doakan aku and baby sihat-sihat ya. Amin...

12 comments:

  1. nuriz, dh ada assistant ye skrg hehe..baik punya assistant tu kn.. ;-)..papepun jg diri n kandungan bebaik k..semoga semuanya lancar n sihat2 hendaknya...cammana la rasanya baby kick tu yek..hmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah..tq Umie..mudah2an lepas ni Umie pun dapat rezeki ini..Amin..

      Delete
  2. alhamdulillah. lama tak dengar berita. selalu juga jenguk2 sini. happy 4 u nuriz. semoga nuriz & baby sihat & selamat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Pamela,,ada masalah teknikal sikit..:-)..tq for the wishes..Saya doakan Pamela dipermudahkan untuk next IVF..Amin..

      Delete
  3. Akak, selalu kat tab log out tak? kadang problem gak bila x log out. Tapi saya pun slalu x log out...so far ok jek. huhuhuhu... take care of urself... ingat2 sket bila berjimba tu... hehehehe :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Nina..kadang2 memang lupa log out..tak best betul tak dapat log in kat rumah,kat tempat keje tau lah.nak cepat2 je..hm...berjimba sikit2 je..tq nina

      Delete
  4. 16 weeks dah leh nampak jantina tu... bestnye.. sy pulak yg excited.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Sizuka..kalau baby nak tunjuk hari ni nampak lah..kalau dia malu,next appointment kena cuba lagi hehe..good luck untuk IUI nanti..Akak doakan Allah murahkan rezeki Sizuka nanti..Amin..

      Delete
  5. Alhamdulillah..Dah 16 week dah pun..InsyaALLAH semuanya akan selamat hingga dilahirkan..I'm happy 4 u..Doakan rakan2 TTC yang lain juga akan merasai saat indah itu..Amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Umie..mudah-mudahan murah rezeki Umie untuk conceive..Amin..

      Delete
  6. alhamdulillah..
    semoga semuanya selamat hingga melahirkan. :)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Tq Nini..semoga dipermuudahkan urusan kita..Amin..

    ReplyDelete