Daisypath - Anniversary

Saturday, 24 September 2016

Appintment dr ortopedik 2

Appointment kali ni baru dr suruh x ray..then dr kata dah nampak tulang baru tumbuh kat tempat retak tu.tapi cuma 25%.so..dah boleh bukak splint-yang mende keras macam simen tu.

Dr benarkan aku pijak sikit2 just guna 50% bodyweight tapi mesti guna tongkat.aku macam fuh!lega.splint tu berat hokay...sakit dan lenguh kaki nak membawaknya.

So..aku gembira dapat bukak splint tu.Bukan apa nak mandi nal wuduk semua leceh ada benda tu.Balik tu aku try la pijak pijak sikit.Tak pasal2 tumit kaki tak boleh mendarat elok.sakit sangat.

Aku bukan tak pernah sakit tumit.aku rasa yang ni sakit dia lain macam.Adakah kes tulang kaki bahagian tumit boleh retak jugak?kalau betul kenapa tak nampak dalam x ray.takpe lah.nanti appointment 7/10 aku update ya.

4 comments:

  1. Get well soon nuriz. N dulu retak ankle main badminton. Sebulan gak lah tak keje. Nak mandi kene balut kaki dlm plastic sampah takut cast basah. Menangis jugaklah mengenang nasib tak boleh urus diri sendiri �� Take care tau.

    ReplyDelete
  2. Tula N..nak urus humaira pun tak boleh ni.tq N

    ReplyDelete
  3. Akak mcm mane? Semoga cepat2 sihat kembali ye...sape urus anak akak kat rumah kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je Ly.kena pakai tongkat jugak.humaira mak akak tolong urus.malam ayah dia lah.dah la lasak manjat sana sini.kadang ada jugak akak kena jaga dia sendiri 2 jam camtu.tak ke toiletlah akak takut dia ikut.huhu

      Delete