Daisypath - Anniversary

Thursday, 6 June 2013

FET CD 17

Esok hari FET. Masa jumpa doktor hari tu, tak sure lagi FET 7 hb atau 8 hb. Dr kata kena tengok umur embryo tu dibekukan bila. Kalau dibekukan umur 2 hari (2dt) kena tambah satu hari lagi bagi dia develop jadi 3 hari (3dt) baru boleh lakukan transfer. Macam tu lah yang aku paham, ke salah. Eh! Tak apalah. Then esoknya nurse call confirmkan FET day hari Jumaat, 7 hb.

Hari ni kena lah buat persiapan berpindah. Eh, bukan pindah rumah. Pindah bilik je. Dari bilik atas ke bilik bawah. Senang masa 2 WW tak payah nak naik turun tangga macam fresh IVF bulan Januari dulu. Masa tu tak terpikir pulak nak buat bilik bawah tu tempat 2 WW, macam-macam benda dalam tu. Dah macam stor.
Perasaan takut takut tu ada juga rupanya. Ingatkan dah second time dah master dah perasaan tu. Cuma kurang sikit dari dulu. Memori tentang rasa sakit masa transfer pun samar-samar je. Yang boleh ingat ialah sakitnya boleh ditahan lah.

Syukur pada Mu Ya Allah mengizinkan aku sekali lagi untuk mencuba. Sesungguhnya semua yang baik datang daripada Mu, yang buruk itu datang dari kelemahan hamba Mu ini. Permudahkanlah urusanku esok hari Ya Allah..Amin..

6 comments:

  1. Good Luck kak! Smg Allah permudahkan. Berapa yg selamat thawing process?

    ReplyDelete
  2. Tq Nina..amin,,tak tau berapa.Esok sekali lah baru tau. Suspen nak tanya. Boleh gitu. :-)

    ReplyDelete
  3. inshaAllah...semoga berjaya.. :)

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya.. nuriz buat kat mana? dr cantik ke?

    ReplyDelete