Daisypath - Anniversary

Wednesday, 24 June 2015

Cek up 24/25 weeks

Kenapa lak 24/25 weeks..sebabnya,ikut kalendar 24,ikut scan 25..dr gerak sikit lagi cursor nak ukur kepala baby jadi 23 weeks pulak..alahai anak..aktif gerak sana sini,nak ukur susah sikit

Alhamdulillah..air ketuban ok,uri ok,baby sihat.masa dr cakap tu aku tenung je gambo scan tu dengan langsung tak paham tang mana yg dr bolah buat conclusion semua ok.yg aku nampak hanya baby je yg aktif bergerak2 tangan kakinye..hihi

Supplemen diteruskan macam biasa.dr tanya puasa tak.aku kata setakat hari ni masih boleh lagi..walaupun sebenarnye letih lain macam.tapi baby ok je..so mummy bolehlah teruskan puasa.chaiyok baby!!next cek up lepas raya 28.7.Till then,selamat berpuasa semua..Mudah2an berkat bulan penuh barakah ini segala dosa2 kita diampunkan dan dimakbulkan Allah segala doa2..Amin..

14 comments:

  1. 24 weeks 6 bulan la ye usia kandungan akak?
    Syukur baby sihat dan akak pun sihat. itu yang paling penting.
    Lau akak tak larat, berbuka je ye.
    My friend baby dia jadi kurang aktif bila mak dia berpuasa tapi aktif semula bila mak dia makan/minum. Lapar agaknya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah 6 bulan la ni..takat ni larat lagi,cuaca panas terik gini sapa2 pun letihnye lebih..
      Haha..baby lapar..mungkin gak kot!

      Delete
  2. Amin... kalo x larat, ruhsoh ada kak :-) aktif baby ni neburun ibunya ke? heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah la..tapi akk memang jalan tak reti slow melainkan kalau sakit.bila busy tu aktif je ke sana ke mari..hihi

      Delete
  3. Waa...best best....kalo dapat puasa penuh tahun ni lg lg la best kan....moga semuanye dipermudahkan....dapat beribadat kepada Nya. Tgh mengandung puase lg....berganda3 pahalanye inshaAllah....selamat berpuase kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Ly..hajatnye nak puasa penuh..mudah2an larat lah..Amin..

      Delete
  4. Kejap je dah 6 bulan kan Kak Nuriz?Alhamdulillah.....semoga baby bertoleransi dengan mamanya bab berpuasa.....huhuhu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betu yani.,pantasnye masa berlalu,baru je rasa hari 1st puasa..hari ni dah hari ke 9 kan..setakat ni baby bekerjasama dgn baik..hihi

      Delete
  5. Kak nuriz. Sy silent reader. Baru nk bersuara. Utk pengetahuan sy juga ttcian. Bln 9 ni genap 10 thn kawin. Sy redha. Tkasih sy ucapkn sbb pengalaman kak nuriz telah mnguatkn smgt sy utk terus berusaha.
    Dan alhamdulillah seminggu sblm ramadan sy disahkan prgnnt. Ini adalah kandungan pertama sy. Skrg sdg usaha utk bercuti pnjg krn bleeding bbrp hari lps. Alhamdulillah baby masih ada.
    Sgt motivated bila baca blog kak nuriz. Tkasih. Smg baby dan akak slmt dan berbahagialah krn akak layak utk mdptknnya.


    Siti

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah subhanallah..rezeki Allah tak terkira nikmatnye.Semoga siti dan baby dilindungi Allah,dikurniakan kesihatan dan kesejahteraan..bleeding banyak sebab,kadang tu bukan dari rahim tapi dari serviks..tapi yg penting bila dah bleeding kena rest cukup2..tq atas doa2 siti..semoga kita selamat sehingga melahirkan.,Amin,.

    ReplyDelete
  7. Salam kak.. sronok bc pnglaman akk yg tabah. sy pun ttcian jgk... da 4 thn berkahwin.. ivf pertama failed dgn gugur 6 mgu.... skrg tgh tgu utk 2nd ivf.. doakan sy brjaya ye..

    ReplyDelete
  8. Salam kak.. sronok bc pnglaman akk yg tabah. sy pun ttcian jgk... da 4 thn berkahwin.. ivf pertama failed dgn gugur 6 mgu.... skrg tgh tgu utk 2nd ivf.. doakan sy brjaya ye..

    ReplyDelete
  9. In Shaa Allah..Amin..semoga dipermudahkan 2nd IVF sis kali ini,berjaya mengandung dan dikurniakan zuriat soleh n solehah..

    ReplyDelete