Daisypath - Anniversary

Sunday, 18 May 2014

Blur

Aku dah naik keje rabu 14.5, bila kawan2 tanya dah sihat,aku akan kata dah ok,.Alhamdulillah..dalam hati pun ok je..tapi ada masa2 tertentu yang aku macam blur,.fikiran aku melayang2,aku dengar keriuhan di sekeliling,tapi aku sunyi..sepi..senyap..
Fikiran aku masa blur tu tertumpu pada arwah baby Nur Fayyadh Husna..aku sentiasa rasa dia ada bersamaku,dalam hatiku,dalam fikiranku,dalam doa2ku..

Ya Allah..Allahu Akhbar! Yang nyata, semua perkara dah tak sama,aku masih aku tapi dalam versi berbeza..entahlah,susah aku nak terangkan..mungkin masa akan menyembuhkan lara di hati..doakan aku kuat ye kawan2..terima kasih atas doa2 kalian semua.,mungkin doa2 kalianlah menjadi asbab aku mampu bertatih perlahan2 kini.,terima kasih tidak terhingga..love you all..

18 comments:

  1. kak nuriz, of course u won't be the same...org kata pengalaman mematangkan fikiran... dan pengalaman mesti akan terkesan dalam hidup kita... inshaAllah, u r strong... hugs...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nina,tak jemu2 memberi kata2 semangat..i really appreciate it

      Delete
  2. inshaaAllah akan kembali bangkit.tetapkan iman. :)

    ReplyDelete
  3. Ly rase akak rase kosong and blur tu bukan ape. Itu rasenye memang naluri semulajadi. Cuba akak isi dgn zikir. Bila rase gitu je akak istigfar byk3. Kdg2 syaitan tu suke berada dlm keadaan kita serba salah, resah, risau, rungsing. Ok kak...
    Ly sentiasa doakan akak pulih sepenuhnya dan Allah limpahkan rahmat ke atas akak n keluarga sentiasa. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Ly mengingatkan akak tentang zikir dan istighfar..inshaAllah akak cuba amalkan nanti..Ly take care..

      Delete
  4. kak nuriz iman, moga Allah bersama2 akak sentiasa :)

    ReplyDelete
  5. insyallah kita sama2 kuat...w'pun realiti..kdg terlebih melayan emosi..well we are human kan...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu m2b,kita hanya manusia..tiada kekuatan melainkan dari Allah,.

      Delete
  6. InshaAllah Kak...Yani selalu doakan Kak Nuriz dan kawan2 yang lain diberikan kekuatan dan ketabahan daripada Nya....betul kata bunga Lily, isikan masa dengan zikir dan istighfar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Yani..inshaAllah akak cuba amalkan.

      Delete
  7. Kak Nuriz, biar masa menentukan .. mmg akan dtg rasa sunyi tu, tapi mana tahu lepas ni kak nuriz sibuk bekerja, sedikit demi sedikit perasaan sunyi tu akan hilang.. bukan nak melupakan arwah, cuma x nak pikirkan sangat kan.. all da best kak nuriz.. *hugs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Sue..mujur kat tempat kerja ramai kawan2 yang menghiburkan dan memahami.,Alhamdulillah..

      Delete
  8. Nuriz sentiasa dalam doa N. Moga tabah melalui hari2 mu sahabat. N doakan moga dipermudahkan segala urusan Nuriz. I don't think it's wrong to think of your little princess. Keep her in your heart and she'll help you be stronger inn sha Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq N..maybe she's too beautiful for this world..rasa tu come n go,ada time ok,ada time tak ok..we're getting older tp perjalanan rupanya masih jauh dalam ttc ni..mudah2an ada rezeki kita ye N..ameen..

      Delete
  9. saya doa kan semoga Nuriz diberikan kekuatan & tabah dalam mengharungi dugaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Pamela..terharu ada kawan2 maya yg super supportive macam u..i really need that..

      Delete