Daisypath - Anniversary

Monday, 18 April 2016

Entry bersihkan sawang..:-)

Asssalamualaikum dan salam sejahtera..apa khabar kawan-kawan semua.
Dah bersawang dah blog ni.
Alhamdulillah..Baby Humaira dah 6 bulan..sihat dan ceria.
Temujanji pakar masih on mungkin sampai setahun.
Perjuangan IVF aku sambung pulak dengan perjuangan yang sama mencabar iaitu breastfeeding.

Masa baby kat Nicu, nurse mintak bekalkan breast milk pada baby.
So, aku memang low yield masa mula-mula baby lahir terpaksa pam dan pam dan pam.
Disebabkan masalah baby ialah crit birit so aku takut dia tak boleh tolerate susu formula.
Kenalah mummy gigih mengepam.

One thing aku nak cakap tentang kita yang TTC, the struggle of TTC tu sangat berguna dalam struggle tentang benda lain seperti breastfeed.hihi.
In Sha Allah sayang sayang TTC semua boleh survive sebab dah biasa gigih, down, tersungkur, besemangat balik, jatuh, bangun, just name it!

Aku doakan semua rakan-rakan TTC sentiasa dalam rahmat Allah, dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah..In Shaa Allah..Amin.Ya Rabbal a'lamin..

6 comments:

  1. Replies
    1. Memula tu sikit giler,masa baby first doktor bagi pil stop susu.ye la kan,baby tak ada,nanti susu keluar kan sedih pulak.so yang second ni macam yakin tak yakin la..so far,taklah semeriah orang lain,tapi masih cukup untuk baby..Amin..anyway..rindu nina n geng2 semua.

      Delete
  2. Salam nurin.. Baru je follow nurin..:)Best la baca blog nurin. Byk info yg i dpt. I baru je done FET DAY5.. 2wks lg nak tau result nya. Kat tmpt i buat fet ni, lps transfer nurse/doktor tak keluarkan urin tau. So dlm half an hour je i tahan pastu mcm nak belari ke tandas pass urin T_T harap2 my embryo bertahan la kat dlm tu..

    ReplyDelete
  3. Wsalam.,.Alhamdulillah..info bahasa Melayu pasal ivf,fet tak banyak lagi sebab tu kami buat blog ,boleh search juga blog2 yang saya follow.Semoga dipermudahkan dan berjaya pregnant.Amin.,

    ReplyDelete
  4. semoga baby humaira membesar dengan sihat. =)

    Selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  5. my husband and I used ttc herbal once, I’m pregnant! It’s so easy to use and I would highly recommend others try this product. We are thrilled on facebook: oduduwa ajakaye. C0040350D

    ReplyDelete