Daisypath - Anniversary

Friday, 8 January 2016

2016 sudah..

Dah seminggu 2016..kejap je kan. Alhamdulillah..Nur Fayyadh Humaira dah 3 bulan, sihat dan ceria..Tapi sebab baby pernah admit nicu,appointment dengan pakar masih on.

Selalu tengah main2 dengan humaira,tak dapat tidak ada masanya aku merindui arwah kakaknya..Semoga arwah Nur Fayyadh Husna sejahtera sentiasa disisiNya..Semoga kami dipertemukan dalam suasana yang riang gembira di alam sana..Amin..

Dari 2012 hingga 2015 aku struggle dengan IVF, FET,Mengandung ektopik,bersalin normal tak lepas and akhirnya emergency ceaser,jahit atas bawah orang kata,diuji anak pertama meninggal selepas 32 jam dilahirkan..dan akhirnya 2.10.2015 aku melahirkan anak kedua juga secara ceaser.

Kukira segalanya manis setelah berbagai2 ujian Allah ditempuh kerana sebagai hambaNya kita memang layak diuji..Allahu Akhbar!Tiada cadangan sebarang projek IVF yang baru setakat ini.Tak tahulah kalau ditakdirkan sekali lagi melalui nya kan. Tahun ni 39 tahun sudah..huhuhu..

17 comments:

  1. Dimana ada kesukaran, ada kesenangan... benarlah seperti yg dinyatakan dlm surah al-insyirah, yg sentiasa melapangkan dada di saat ujian...

    smg humaira membesar menjadi anak yg solehah... sgt berliku perjalanan mummynya nak dapatkn dia...

    kiss humaira for me kak ;-)

    ReplyDelete
  2. Betul nina,everytime tengok dia,rasa berliku2 sungguh jalan sebelum dia hadir..kiss pipi busyuk masyam tu..hihi

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah... baby dah sihat.

    mizznoor

    ReplyDelete
  4. lama x jengok blog...disebalik kepahitan akan adanya kemanisan..dan akak bertuah kerana telah merasai kemanisan itu...tahniah...

    ReplyDelete
  5. IVF treatment is really a miracle and boon for couples who are not able to conceive due to any genetic or medical reason. Meet with fertility experts and know about India's best fertility clinics for successful IVF treatment.

    ReplyDelete
  6. Tahniah....doakan juga rezeki berpihak kepada kami suami isteri insya Allah :)

    ReplyDelete
  7. Tahniah sis..bahagia rasanya bc berita ni...mmg benar kata allah..setiap kesusahan akan ada kesenangannya..doakan ada sinar bahagia utk saya juga sis..3x miscarriage n 1 ectopic..dan semoga saya tabah utk jlni ivf ke 5 saya..

    ReplyDelete
  8. Thank you for sharing this, it’s really helpful when you have feelings surrounding you with hope!..

    ReplyDelete
  9. Assalam akk nuriz..ap kbr akk skrg..dy follow akk pnye blog stat dr awal akk wat ivf..Allahuakbar..besarnya dugaan untuk akk..kalau saya d pihak akk mungkin saya tidak sesabar akak..Allah maha adil..akk kongsilah perkembangan baby humaira..lama dah akk xupdate..

    ReplyDelete
  10. Assalam akk nuriz..ap kbr akk skrg..dy follow akk pnye blog stat dr awal akk wat ivf..Allahuakbar..besarnya dugaan untuk akk..kalau saya d pihak akk mungkin saya tidak sesabar akak..Allah maha adil..akk kongsilah perkembangan baby humaira..lama dah akk xupdate..

    ReplyDelete
  11. Masha Allah kak nuriz..sungguh mmg benar sy tertinggal gerabak sbb dah lama sgt tak ber blogwalking ni..subhanallah tahniah yer kak nuriz atas kelahiran baby humaira yg dinanti2kan telah sekian lama..sgt faham perasaan akk..semoga humaira sihat2 selalu, menjadi anak yg solehah dan menjadi harta tak ternilai buat akak sekeluarga yer..Alhamdulillah tumpang gembira dgn kehidupan akak yg semakin berseri skrg dgn kehadiran bb humaira ;) syukur pd Allah..tahniah yer kak..

    ReplyDelete
  12. Tq semua..semoga 2016 membawa keberkatan untuk kita semua,

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum puan, bole puan share kt mana puan buat IVF, di penang?

    ReplyDelete
  14. Salam..akak buat ivf dengan dr thokha ke? Sy buat ivf tahun lepas, tapi rezeki sampai 11w je. Tahun ni insyaAllah FET, tapi sekarang baru lepas laparotomy. Masih berpantang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..so fafa mcm mana sekarang.dh sihat tak .kalo nak borak2 emel akak ye.nuriziman77@gmail.com.allthe best untuk fet.mudah2an berjaya dear...Amin..

      Delete