Daisypath - Anniversary

Wednesday, 18 February 2015

Subhanallah, Alhamdulillah, Allahu Akhbar!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Terlebih dulu, jutaan terima kasih atas doa2 yang baik dan positif untuk aku, aku doakan segala urusan ttc kawan2 sekalian dipermudahkan..Amin..

15.02.2015 - genap setahun usia puteri syurga kami seandainya si kecil masih bersama di dunia ini..pada 15.02.2014 si comel dilahirkan jam 11 pagi dan aku bergelar 'ibu'..

16.02.2015 - genap setahun pemergiannya..kerana sesungguhnya janji dengan Maha Pencipta perjalanan hidupnya di dunia hanya 32 jam sahaja dan si kecil terus dijemput ke syurga Allah pada jam 7 malam dan selamat dikebumikan pada malam itu juga..

17.02.2015 - Allah yang Maha Pengampun, Maha Pengasih lagi Maha Penyayang telah menganugerahkan arwah Nur Fayyadh Husna seorang adik dalam kandungan mummy..Ya kawan2, aku mengandung 6 minggu..Alhamdulillah..

Appointment hari ini memang nak tentukan heartbeat baby sebab seminggu sebelumnya masa 5 minggu dah nampak 1 kantung baby tapi belum nampak apa2 di dalamnya..Syukur hari ni dah nampak baby dan heartbeatnya sekali.

23.1.2015 - Frozen Embryo Trasfer , 3 embryo 3dt gred 1 (1), gred 1,2 (2)
2.2.2015 - 1st upt - faint line
9.2.2015 - 2nd upt - semakin terang, nampak 1 baby sac
17.2.2015 - nampak baby dan heart beat baby usia 6 minggu

Maaf kerana lambat update sebab masuk je bulan Februari segala kenangan dan ingatanku kuat kepada arwah..ambil masa untuk aku menyusun bicara.,
Kawan2, begitulah aku..hanya berdoa,berdoa,dan berdoa agar segala perancangan Allah adalah yang terbaik buat kami suami isteri..semoga aku dan kandunganku dikurniakan kesihatan dan dipermudahkan urusan kehamilan, kelahiran dan mendidik nya menjadi zuriat yang soleh dan solehah..Amin ya rabbal 'alamin...

64 comments:

  1. Allahuakhbar....Alhamdulillah Kak Nuriz!!
    Tahniah ye Kak....Yani doakan kandungan kali ni Allah pelihara sampai saat dilahirkan....amin ya rabbal alamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..terima kasih Yani..akak doakan 2015 tahun yang cemerlang untuk kita yang ttc..semoga urusan treatment yani dipermudahkan..Amin..

      Delete
  2. Allahuakbar! Alhamdulillah tahniah kak.. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.. Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq sizuka..doakan akak ye..:)

      Delete
  3. alhamdulillah...semoga sentiasa dipermudahkan
    sy paling happy kalau dgr rakan2 ttc yang pregy....insyallah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq misskirokuza..doakan saya ye,..:)

      Delete
  4. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..tahniah kak, semoga Allah lindungi sehingga saat dilahirkan dan selamat semuanya..take care kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq nurussaadah..mudah2an segalanya dilindungi Allah..doakan akak ye.. :)

      Delete
  5. Replies
    1. Alhamdulillah.,tq CPT..Semoga urusan kita dipermudahkan..Amin..

      Delete
  6. Alhamdulillah Alhamdulillah...tahniah kak..!..jaga diri and baby baik2 tau..happy for u =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq ladyz.u take care too ok..:)

      Delete
  7. Alhamdulillah.. tahniah sis.. tahniah... semoga Allah melindungi ibu& kandungan.. diberi kesihatan yang baik untuk kedua2nya.. jaga diri..
    Baby Oktober ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq pn K..mudah2an segalanya dilindungi Allah..insha Allah..amin.,semoga segala urusan K dipermudahkan..Amin..

      Delete
  8. wahhhh.....congrats!!! semoga selamat semuanya inshaaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq iya..doakan akak ye..akak doakan semoga segala usaha ttc iya dipermudahkan..inshaAllah..Amin..

      Delete
  9. alhamdulillah.. tahniah kak. I've been ur silent reader for few month before. Seronok tgk ttc lain yg berjaya preggy. Moga sy pun dpt gud new juga soon. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq NFAM..doakan akak ye..inshaAllah dear,setiap usaha inshaAllah ada ganjarannya..semoga dipermudahkan usaha ttc kita semua..Amin..

      Delete
  10. tahniah akak! Alhadulillah...semoga dilahirkan insan sempurna, baik pekerti dan membesar menjadi pejuang agama Allah...amin...
    Baru dok terpikir pasal akak smalam... tertanya apa khabar agaknya...hari ni dah dapat good news. Am so happy for u :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nina..Alhamdulillah,syukur pada Allah..doakan akak ye..mudah2an segala yang nina doakan menjadi kenyataan..inshaAllah..Amin..

      Delete
  11. Ya Allah seronoknya .. Tahniah Nuriz, semoga awak & baby sihat selalu. Doakan untuk saya juga.. (huhu sebaknya ='( )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.tq namy yul.insha Allah saya doakan untuk sis juga..insha Allah..Amin..

      Delete
  12. Akak....tahniah...alhamdulillah...tumpang gembira....seronok dgr...Memang tertunggu-tunggu updated news dr akak sejak akak fet ritu...Extra take care n extra bedrest yea.moga mummy n baby sihat n baik2 aje hingga smpai saat kelahiran nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq ieda..masih sentiasa mengharapkan sokongan dan doa dari semua..semoga segala urusan ttc ieda dipermudahkan..in sha Allah..Amin..

      Delete
  13. Da agak da kak...alhamdulillah...syukur kepada Allah. Moga agak.selamat dan baby juga selamat dan sihat walafiat hingga melahirkan dan dilahirkan...amin ya rabb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..dah agak?klakar lah ly ni..hihi..masih berdoa dan berdoa ly..tq atas doa ly... :)

      Delete
  14. Alhamdulillah dan tahniah. Semoga semuanya berjalan lancar hingga melahirkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq rina..semoga segala urusan ttc kita dipermudahkan..in shaa Allah..amin..

      Delete
  15. Tahniah mengandung..jg kesihatan diri dgn baik. Terutama di awal kehamilan. Sy bru je doc sahkn miscarriage sbb blighted ovum slps 8 mnggu pregnant. Buat treatment icsi pd usia 41.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sis..sedih sama dengan kisah sis..in shaa Allah..Allah akan gantikan untuk sis sesuatu yang lebih baik..saya doakan segalanya dipermudahkan untuk kita..Amin,.

      Delete
  16. Ya Allah.. Syukur alhamdulillah. Happy saya dengar berita baik ni. Semoga Nuriz & kandungan sihat2 selalu... semoga lahirkan anak yang soleh / solehah .. amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq pamela..berkat doa semua orang jugak ni..semoga segala urusan pamela dipermudahkan Allah..Amin..

      Delete
  17. tahniah sis, take a good care of urself

    ReplyDelete
  18. tahniah akak...alhamdulillah....jaga diri baik2yer...insyaAllah..suma yg berlaku de hiikmahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear..syukur pada Allah..semoga segala urusan kita dipermudahkan dunia akhirat..Amin..

      Delete
  19. ALHAMDULILLAH.

    tahniah sis. hari2 sy buka blog sis nak tau update. walaupun sy tak clear lg dgn proses IVF ni tp sy tetap follow blog sis. seronoknya baca!

    semoga dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah. amin :)

    *silent reader*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq CT..Akak masih mengharap doa semua..mudah2an Allah permudahkan..Amin..proses nya ada kat entry 2013. :)

      Delete
  20. Tahniah!! Noly pun sama tertunggu-tunggu news ni sampai tahap minggu lepas selang 2 hari bukak..hehe, tup2 hari 18hb sibuk yang amat. Hari ni teringat baru bukak ni...Tahniah lagi, noly doakan kandungan ni sihat walafiat, dipermudahkan dan dipelihara olehNya...waaa, nak nangisss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq noly..akak dah nangissss dah pun masa mula2 dapat faint line tu..sungguh,perancangan Allah ada lah yang terbaik..kita usaha,usaha,usaha dan doa banyak2..semoga urusan ttc noly dipermudahkan Allah..Amin..

      Delete
    2. Amiinn. InsyaAllah. Nanti boleh share petua ye.

      Delete
    3. salam nuriz.. good luck. semoga dikurniakan zuriat soleh dan solehah.. aaminn

      Delete
  21. Alhamdulillah..Syukur Ya Allah!
    Tahniah kak.
    Saya tumpang gembira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq atie...semoga dipermudahkan segalanya untuk kita semua...in shaa Allah..amin..

      Delete
  22. Akak, nak invite utk join group what'sapp kami boleh? mostly kami pun buat ivf, noly cerita pasal akak and they interested to know you...kalau boleh bgtau noly ye...noly.natnalek@gmail.com

    ReplyDelete
  23. salam nuriz,, nolly ngan azu satu geng.. dalam group kami semua kebanyakan buat ivf.. sudi2lah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam noly n azu..thanks for inviting,kena tanya incik asben dulu lah ya..if not,boleh emel je akk kat nuriziman77@gmail.com.

      Delete
  24. alhamdulillah, congrats... :) best dengar IVF TTCian dpt pregnant, seronok.. ;)
    nk tanya akak pg treatment dkt mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq sarah.akk kat jb : )

      Delete
  25. ALLAHUAKBAR! Alhamdulillah. Congrats Kak!! I'm so happy for u. Aaa, tetiba ily yang nak nangis. Jaga diri elok2 tau kak. Ily doakan semuanya dipermudahkan. Hugs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq ily..semoga segalanya dipermudahkan untuk kita..in shaa Allah..Amin,.

      Delete
  26. Tahniah Sis...Take care...Semoga baby n sis sihat selalu n dipermudahkan sehingga bersalin nti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nur..mudah2an dipermudahkan..Amin..

      Delete
  27. congrats :) semoga dipermudahkan urusan kehamilan kali ni.. have a happy and healthy pregnancy amin..

    jemput singgah blog
    surayajafar.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq suraya..mudah2an dipermudahkan..in shaa Allah..

      Delete
  28. Tahniah...moga dipermudahkan kehamilan, urusan bersalin dan berpantang..Jaga diri baik baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq B n C..insha Allah..mudah2an,.Amin..

      Delete
  29. Allahu Akbar!..Masya Allah, Alhamdulillah..syukur ya Allah..tiada kata yg mampu terluah buatmu sahabat maya Nuriz..terasa ingin ku pelukmu utk ucapkan Alhamdulillah Tahniah ye ats anugerah tak ternilai..anugerah atas kesabaran dan ketabahanmu..tahniah nuriz n suami..I'm sooooo happy 4u dear ..nuriz jg diri bebaik yer..moga selalu dlm lindungan Allah..ameen *hugs*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq umie..Alhamdulillah..syukur pada Allah..semoga 2015 tahun gembira buat kita yang ttc..Amin..

      Delete
  30. Syukur Alhamdulillah....Berkat usaha, doa dan sabar...akhirnya Allah swt makbulkan jua. Semoga akak dan baby sentiasa dlm lindungan dan rahmat Allah swt. Saya antara pengunjung setia blog akak tp as silent reader. Boleh saya tahu, berapa kos utk kita lakukan FET...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..tq atas doa Su,.kos fet dari mula sehingga sah positif pada hari ke sepuluh lepas transfer 5500.lepas tu tiap2 minggu sampai ke minggu ke 11 kita akn visit dr ambil ubat dan injection lebih kurang 600 tiap2 kali datang bergantung pada ubat,umur dan keperluan badan.visit adalah 7 kali sampai minggu 11.then sebulan sekali je dan tak byk ubat yg sebulan sekali tu,just vitamin baby n kalsium.harap membantu.

      Delete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  32. Congrats Nuriz! Lama tak drop comments and lama jugak tak hapdate blog sendiri.

    Doakan kami TTC yang lain juga ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mrs.z..inshaAllah..semoga usaha ttc mrs.z dipermudahkan Allah..Amin..

      Delete