Daisypath - Anniversary

Friday, 23 January 2015

FET done!

Alhamdulillah FET done today.
Sampai lab 7.30 pagi,sign borang bagai then duk wad.Alhamdulillah..ketiga2 embryo survive 100% the thawing process..1 gred 1, 2 gred 1,2. This time je dah 3 kali kencing sampai 8.10.Then 8.15 masuk OT,scan memang sah urin sikit sangat. 8.30 doc masuk. Then nak pasang saluran ke pundi kencing,dah guna yang saiz kecik pun still tak muat tapi kena gak muat2kan..sakit dan pedih sampai sekarang..huhu..

Pundi kencing dah penuh,then dengar diorang kata ok,maknanya rahim dah nampak clear lah tu, prosedur bermula.Embriologist panggil nama, then aku jawab ya. The longest 15 minutes to all who gone through ET and FET..kan,.dengan menahan kencingnye..dah siap doc keluarkan urin..lega rasanye..

Doc ingatkan tarikh2 appointment then nurse sorong masuk wad balik.Masa ni 9.20 then kena baring sejam..tapi aku fail.10.15 dah bangun kencing..tak tahan sungguh,sakitnya masa kencing tu..

Then bila bangun rasa sakit sangat,teringat sakitnya macam fresh IVF.cramp sana sini.FET patutnya tak sakit macam ni.Balik tu singgah makan,jalan pelan giler.Sampai rumah, tukar baju then tido. Kul 2 bangun solat duduk kat lantai,tak guna kerusi kali ni.Still cramp tapi tak kuat macam pagi tadi.Lepas zohor tido balik sampai pukul 4.Pastu aku dah mula bangun jalan ke dapur,ruang tamu dah tak terbaring je macam tadi.

Mudah2an segala doa2 kami dimakbulkan Allah untuk memperoleh zuriat yg soleh dan solehah..inshaAllah,.Amn..

15 comments:

  1. Alhamdulillah selesai FET. Jaga diri ye...

    ReplyDelete
  2. Semoga segalanya berjalan lancar. Amin.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah....dh selesai semuanya...sekrg bykkn bedrest.jauhkn phone,tab @ komputer dr akak. Tu pesanan embriologist sy dulu tuk elak gangguan masa perlekatan embrio. Doa byk2 moga Allah mengurniakan zuriat tuk akak dan somi lagi dlm usaha fet ni.aaminnnnn

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. semoga embrio3 survive and menempel dgn jayanya... aminnn...
    kalau dpt triplet pun ok.. :)
    K transfer insya'Allah rabu ni..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...
    take care kakak...semoga berjaya pregnant baby2 yg sihat2...amin ya rabb. InshaAllah

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. take care kak nuriz.. bedrest je ok :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. semoga termakbul doa Nuriz. Jaga diri..semoga melahirkan anak2 yang sihat, soleh & solehah.. amin.

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah, semoga dipermudahkan... we have to postpone ours.. embriologist is away.. :(

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..tk cre nuriz..smga diizinkan usaha kali ini berjaya ya..ameen

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...rest ye, banyakkan berdoa. Noly doakan nuriz berjaya kali ni...InsyaAllah bakal ibu...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah Kak Nuriz...jaga kesihatan ye!

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah Nuriz. Moga di permudahkan. Here's to a happy and healthy 40weeks! Take good care of yourself and them precious cargo. Rest well. May Allah keep you safe and healthy. - N

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah...have a good rest akak... part nak tahan kencing tu memang bercinta la everytime ET ni... heheheh...

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah Nuriz Iman..moga berjaya dan dipermudahkan..

    ReplyDelete