Daisypath - Anniversary

Friday, 23 January 2015

FET done!

Alhamdulillah FET done today.
Sampai lab 7.30 pagi,sign borang bagai then duk wad.Alhamdulillah..ketiga2 embryo survive 100% the thawing process..1 gred 1, 2 gred 1,2. This time je dah 3 kali kencing sampai 8.10.Then 8.15 masuk OT,scan memang sah urin sikit sangat. 8.30 doc masuk. Then nak pasang saluran ke pundi kencing,dah guna yang saiz kecik pun still tak muat tapi kena gak muat2kan..sakit dan pedih sampai sekarang..huhu..

Pundi kencing dah penuh,then dengar diorang kata ok,maknanya rahim dah nampak clear lah tu, prosedur bermula.Embriologist panggil nama, then aku jawab ya. The longest 15 minutes to all who gone through ET and FET..kan,.dengan menahan kencingnye..dah siap doc keluarkan urin..lega rasanye..

Doc ingatkan tarikh2 appointment then nurse sorong masuk wad balik.Masa ni 9.20 then kena baring sejam..tapi aku fail.10.15 dah bangun kencing..tak tahan sungguh,sakitnya masa kencing tu..

Then bila bangun rasa sakit sangat,teringat sakitnya macam fresh IVF.cramp sana sini.FET patutnya tak sakit macam ni.Balik tu singgah makan,jalan pelan giler.Sampai rumah, tukar baju then tido. Kul 2 bangun solat duduk kat lantai,tak guna kerusi kali ni.Still cramp tapi tak kuat macam pagi tadi.Lepas zohor tido balik sampai pukul 4.Pastu aku dah mula bangun jalan ke dapur,ruang tamu dah tak terbaring je macam tadi.

Mudah2an segala doa2 kami dimakbulkan Allah untuk memperoleh zuriat yg soleh dan solehah..inshaAllah,.Amn..

Monday, 19 January 2015

Alhamdulillah,boleh proceed FET

Bismillahirrahmanirrahim..
Hari ni cek up day 14 nak tengok uterus lining..alhamdulillah mencapai jugak minimum requirement Mr Doctor..0.7 ++..so esok dah start gugusan ubat ubatan..inshaAllah 23 hb pagi Jumaat proceed..nervous tetap ada u ollss..semoga murah rezeki kami suami isteri..mohon doakan ya kawan2..tq sangat2...Rabbi yassir wala tuassir..inshaAllah..Amin..

Tuesday, 6 January 2015

CD1 after 56 days!

Alhamdulillah..AF muncul hari ni selepas 3 hari aku makan ubat sunolut sebanyak 2 biji 3 kali sehari selama 3 hari..31/12.1/1 dan 2/1 then hari ni period pun muncul..56 hari cycle kali ni..adoyai..

Then terus mulakan progynova dengan pertambahan dos, 2 biji 4 kali sehari..Will see Dr on day 14 iaitu 19/1..mudah mudahan uterus lining perfect this time untuk proceed FET..Doakan aku ye..

Friday, 2 January 2015

Kasihku dibawa pergi 2014, salam harapan 2015

2014 berlalu untuk aku dengan 1001 kenangan yang terpateri di dalam hati..
Mengandungkan dan melahirkan puteri syurga kami, anugerah terindah dari Yang Maha Esa..
Semoga puteri syurga kami berbahagia di alam sana bersama teman-teman yang kukira apabila pergi meziarah istana kecilnya, semakin bertambah barisan istana-istana kecil putera dan puteri syurga milik ibu bapa yang lain..yang sama dugaannya seperti kami..Dialah Allah Yang Maha Menghidupkan dan Mematikan..Suatu hari nanti kita semua pasti akan kembali kepada-Nya..

2015 masih menanti seperti berkata-kata agar janganlah aku berputus asa..Aku masih mempunyai 3 embrio lagi yang menanti untuk dimasukkan ke dalam rahim ini..namun..sehingga hari ini aku masih menunggu period datang dan telah terpaksa makan ubat turun darah untuk merangsang period dan meneruskan perjuangan FET yang masih belum diizinkan lagi..Bila Allah mengizinkan, Insha Allah dapatlah aku proceed nanti..Amin..

Buat semua sahabat sahabat maya, dan sesiapa yang mengikuti blog ini, sejuta kemaafan sepanjang tahun 2014 sekiranya ada tersalah silap, terguris dengan tulisan aku, mohon dimaafkan..Segala yang baik datang dari Allah, segala yang buruk datang dari kelemahan aku sendiri..

Wednesday, 24 December 2014

Rasa lega dan rasa belum lega

Nak dijadikan cerita hari ni submit borang mintak cuti 2 hari atas arahan en hubby, suddenly terbukak cerita ivf yang tangguh, then jadiklah proses explain mengexplain (rosak bahasa!).then tetiba aku ter emo bila tiba2 arwah baby masuk sama dalam topik, tak pasal2 menangis kat situ jugak! Aiyak..malunya bila diingat2kan..

Agaknya aku ni dah lama memendam plus dengan hormon tak menentu..then akhirnya bos kata u just do what u should do, sempat dia tanya kalau buat lagi aku akan mc macam dulu ke,aku pun kata yes..and..suddenly aku rasa lega sebab akhirnya terlerai kekusutan yang bertempek dalam kepala aku iaitu tentang cuti..Alhamdulillah..harap2 dia masih mengekalkan momentum understandingnya sampai lah masa proceed nanti..mudah2an..amin..inilah cerita rasa lega tu..

Dipendekkan cerita,today dah cd 44 and AF haven't show up..maka, semalam aku mesej dr masa cd42, aku tanya dr, saya tak period lagi. ( aku supposed jumpa dia cd10 kalau period )..then dia reply, datang hospital.

Esoknya aku mesej dia balik dalam pukul 4, dr, bahaya tak kalau tak period, kalau saya tunggu habis bulan 12 then jumpa dr bulan Januari boleh ke..

Then pukul 6 aku jawab sendiri mesej dr...takpe lah dr saya jumpa dr hari jumaat, saya sebenarnya dah risau...

See?Phsyco tak aku? Oh AF,janganlah main cak2 dengan diriku....inilah kisah rasa belum lega tu..

Wednesday, 17 December 2014

What happened to my natural cycle?

Now is CD37..
Got mild fever last for two days on CD30..
Got serious cramp today from 6.30 a.m until 10.00 a.m
What does that mean
AF is coming.....
But very2 late..
No AF, No FET
No FET?
No chances of seeing my 3 embies..

And still no AF until now *sigh*
- less word wednesday : )

Monday, 1 December 2014

End of this cycle..next please!

Jumaat 28.11, lining tak develop, tak triple layer, tak dapat proceed..
Dr kata mungkin due to age, lining tak memberangsangkan..sedihnya..

Cycle Disember just go naturally.CD10 period Disember jumpa dr untuk tvs tengok folikel dan lining..dr just bzgi EPO anb Vit. D saja. Dah start makan dah. And asid folik teruskan makan.

Gigih cari brazil nuts seperti saranan N from makemeamom (thanks N), jumpa kat jusco bahagian organics. Pun dah start makan dah..Dulu aku ada makan walnut. Kali ni nak try brazil nut.

Perasaan? Sedikit frust tapi redha..semuanya ketentuan Allah, pasti ada hikmahnya. InshaAllah, CD10 Disember nanti aku update. Aku doakan semua kawan2 TTC mendapat double line cycle ni...Amin..